Japp chip cookies

Äntligen fredag och efter att barnen somnat sjunker vi nu ner i soffan och njuter av att ha en lugn helg framför oss. När jag  handlade på ICA i veckan slank det ner en nyhet från godishyllan i kundvagnen, nämligen Marabou Japp! Jag hade tänkt göra en kladdkaka med den i men så i eftermiddag blev jag så sugen på cookies och då fick halva kakan åka i degen och den andra halvan kanske får åka ned i en härlig kladdkakesmet så småningom…

IMG_1881 (Custom) IMG_1911 (Custom)

Japp chip cookies, 18 st 

100 g rumsvarmt smör
½ dl socker
3/4 dl farinsocker
½ dl sirap
1 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
2 ½ dl mjöl
½ tsk bikarbonat
100 g Marabou Japp, grovhackad

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa smör, socker, farinsocker, sirap och vaniljsocker poröst.
3. Rör i mjöl, bikarbonat och salt tillsammans med den grovhackade chokladen.
IMG_1883 (Custom) (2)
4. Forma till en deg och rulla till 18 bollar. Klä två-tre plåtar med bakplåtspapper och lägg max 9 st/plåt.
IMG_1891 (Custom)
5. Grädda mitt i ugnen i 175 grader i ca 8-10 min. Tänk på att de eftergräddas lite på plåten när de tagits ut ur ugnen, så ta dem hellre lite för tidigt så blir de sega och goda! IMG_1905 (Custom) IMG_1906 (Custom)

Som vanligt när jag bakar småkakor måste jag snabbt frysa in dem för att inte äta alldeles för många direkt från plåten! Såå goda var dem!

IMG_1931 (Custom)
 IMG_1937 (Custom) IMG_1939 (Custom)  IMG_1915 (Custom)

Kommentera