Mandelpäron (glutenfria)

Efter en helg fylld med diverse hemmapyssel, mycket bakande och Disney on Ice på Scandinavium sjunker vi nu ned i soffan och känner hur tröttheten lägger sig som en dimma över vardagsrummet. Men vilken härlig show det var med alla fantastiska isprinsar- och prinsessor i kostymer man bara kunde drömma om! Jag blev som barn på nytt och gladdes minst lika mycket som sonen åt att få köpa en lysande spira med figurerna från Frost på!
20150110_102041[1] 20150110_121458 20150110_122221 20150110_123120   20150110_124144 20150110_125758

Efter söndagsmiddagen hos mina föräldrar bjöd jag på mandelpäron med grädde och det blev en succé! Meningen var att det skulle bli en päronpaj med ett mördegsskal i botten men efter att bottnen blev totalt misslyckad valde jag att bara smöra ugnsformen och lägga päronen på en bädd av mandelfyllningen. Och vips så blev efterrätten även glutenfri ;).

Mandelpäron (glutenfria)

2 1/4 dl mandelmjöl
75 g rumsvarmt smör
1 dl socker
1 msk vaniljsocker
1 nypa salt
1 ägg
½ dl grädde
4 små mogna päron

Flagad mandel eller mandelsplitter att strö över innan gräddning
Vispad grädde till servering

1. Vispa smör, mandelmjöl, vaniljsocker och socker poröst.
2. Tillsätt ägget och lite salt och vispa lite till.
3. Rör sedan i grädden och bred ut blandningen i en smort form.
4. Skala och skär päronen i mindre bitar och lägg dem i pajformen.
IMG_0782 (Custom)
5. Strö över lite flagad mandel eller mandelsplitter som jag hade.
IMG_0787 (Custom) IMG_0795 (Custom)
6. Grädda mandelpäronen mitt i ugnen i 200 grader i ca 20 min eller tills att den fått färg.

Servera päronen ljumna med lite vispad grädde till. Det går även bra att förbereda efterrätten dagen innan och ljumma den lite i ugnen innan servering.

IMG_0884 (Custom)  IMG_0887 (Custom)

Kommentera