Chocolate chip cookies i gjutjärnspanna

Ni vet en sådan där kaka som man kan vakna upp på natten och börja tänka på och sedan inte kan släppa förrän den står i ugnen? en sådan kaka gjorde jag i veckan och självklart vill jag dela med mig av den till Er!

Jag pratar om chocolate chip cookies i en gjutjärnspanna! Tjocka goda kakor som är spröda på utsidan och mjuksega inuti. Dessutom använde jag mig av grovhackad non stop-choklad från Marabou vilket gav lite extra crunch i. Då jag har en ganska liten panna (ca 20 cm i diameter i botten) är receptet på en ganska liten sats, så mät er stekpanna innan ni börjar mäta upp ingredienserna! Och hörrni, när ni äter dessa godingar, lova att ni tänker på allt nyttigt järn som ni får i er naturligt från gjutjärnspannan 😉

IMG_3609 (Custom) IMG_3663 (Custom)

Chocolate chip cookies i gjutjärnspanna, en panna Š ca 20 cm i  diameter i botten

100 g rumsvarmt smör
2 ½ dl mjöl
½ dl socker
3/4 dl sirap
3/4 dl farinsocker
½ tsk bikarbonat
1 nypa salt
1 tsk vaniljsocker
100 g marabou non stop choklad, grovhackad (eller annan choklad du gillar!)

1. Sätt ugnen på 175 grader och smörj och mjöla din gjutjärnspanna.
IMG_3626 (Custom)
2. Vispa det rumsvarma smöret med socker, farinsocker och vaniljsocker.
3. Rör i sirapen.
4. Blanda mjöl, salt och bikarbonat för sig och rör ned i smeten.
5. Tillsätt den grovhackade chokladen och arbeta snabbt ihop degen med händerna.
IMG_3613 (Custom)
6. Tryck ut degen i gjutjärnspannan och grädda mitt i ugnen ca 25 min. Min var lite lös i mitten när jag tog ut den så när den kallnat var den perfekt! OBS den kommer att sjunka ihop lite när den svalnar men det är ju för att det är en kladdig kaka som skall vara kompakt och inte fluffig 🙂
IMG_3635 (Custom) IMG_3640 (Custom)
IMG_3654 (Custom) IMG_3679 (Custom)

Låt kakan kallna i pannan och skär den sedan i tårtbitar. Pudra ev. över lite florsocker vid servering. Jag förvarade mina kakor i rumstemperatur.

IMG_3901 (Custom) IMG_3918 (Custom) IMG_3925 (Custom) IMG_3947 (Custom)

2 reaktion på “Chocolate chip cookies i gjutjärnspanna

  1. karin Inläggsförfattare

    Jag kan lova att det var smarrigt! Inte sista gången jag provar det 🙂 Tack för att du besöker min blogg! kram Karin

Lämna ett svar