Choklad- och körsbärssnittar

Jag blir så glad varje gång jag tar fram min burk med hemkokt körsbärssylt som jag gjorde på svärmors bär i somras! Det var väldigt nära att tiden inte räckte till för att ta hand om bären men när mamma spontant hälsade på en eftermiddag i somras och kunde passa barnen så fick jag den där timmen över som jag behövde för lite kärlek till bären! Denna gång bidrog sylten till en fantastisk god mördegskaka med smak av choklad och förstås körsbär. Dessa kakor slänger man ihop på ett kick och de går även bra att frysa.

chok4 IMG_3429 (Custom)

Choklad- och körsbärssnittar, ca 15 st

100 g smör
2 dl mjöl
2 msk kakao
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker

Körsbärssylt

1. Mixa smör, socker och vaniljsocker i matberedaren eller med elvispen.
2. Tillsätt mjöl och kakao och fortsätt mixa tills du har en smulig massa.
3, Arbeta snabbt samman till en deg och rulla ut till en längd på en plåt klädd med bakplåtspapper. Om du gör dubbel sats får det plats med två längder på en plåt. Gör en fåra i rullen med handen och fyll med körsbärssylt.
IMG_3298 (Custom) IMG_3314 (Custom)
4. Grädda mitt i ugnen i 200 grader i ca 10-12 min. Låt svalna lite innan du skär dem i snittar. Låt kakorna kallna på plåten.
IMG_3375 (Custom) IMG_3430 (Custom)

Denna kaka kan väl passa ypperligt till adventsfikat eller dessertbordet under julhelgen! blanda i lite pepparkakskrydda i degen så blir de ännu mer juliga 🙂

chok1 IMG_3384 (Custom) IMG_3427 (Custom)

 

Lämna ett svar