Dajmkakor med Noblesse

Så var det fredag igen! Veckan har gått i ett huj och vädret har varit mycket växlande så det har blivit en hel del innemys för vår del. Det har gett tillfälle till lite rensning av barnens garderober och lite inventering av vad som finns i frysen och skafferiet. Bland annat hittade jag dessa dajmkakor i frysen som fick tinas till ett fantastiskt trevligt klädparty med Me and I-kläder där ett gäng glada mammor spanade in både dam- och barnkläder hemma hos mig. Vanligtvis brukar man har en Dumlekola i de här kakorna men jag är ju så svag för Dajm att det fick bli sådana istället 😉 Receptet hittade jag på Jennys matblogg där jag verkligen kan rekommendera er att titta in både för söta recept men också bra tips på vardagsmat.

IMG_2320 (Custom)

Dajmkakor med Noblesse,20 st

200 g smör
1 dl socker
3 dl mjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker

20 st dajmkarameller
20 st Noblesse

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Blanda de torra varorna och tärna ned smöret.
3. Nyp ihop till en smidig deg. Låt stå kallt i ca 30 min.
4. Rulla degen till 20 bollar och lägg i småbrödsform eller mindre muffinsform.
IMG_2328 (Custom)
5. Dela en dajmkaramell i två delar och tryck ned i varje degboll.
IMG_2332 (Custom)
6. Grädda i 175 grader i ca 10-12 min.
7. Lägg på en Noblesse direkt när kakorna kommit ut ur ugnen.IMG_2340 (Custom)

Förvara kakorna i svalt eller i kylskåp men de går även jättebra att frysa!

IMG_3131 (Custom) IMG_3142 (Custom) IMG_3139 (Custom) IMG_3152 (Custom)

 

 

Lämna ett svar