Kladdkakemuffins med violfluff

När jag och maken för första gången på över ett år lyckades komma iväg på bio härom dagen frossade vi loss i godisaffären (tur att inte barnen såg oss!). Då passade jag även på att köpa lite gelégodis med smak av viol, nämligen violpistoler. Jag är egentligen inte så förtjust i gelégodis men detta var till mitt stundande godisfluff med violsmak 🙂 Så i veckan provade jag kombinationen kladdkakemuffins med violfluff och det blev riktigt gott! Nästa gång skall jag dock prova en annan typ av violgodis då denna sort inte hade så mycket violsmak som jag hade önskat. Receptet på muffinsen har jag fått av en kollega som bjöd på dessa på jobbet, men då med lite hackade hasselnötter i – mums det med kan jag säga.

IMG_2909 (Custom)

Kladdkakemuffins, ca 9 st mellanstora formar

175 g smält smör
100 g mörk choklad
2 st ägg
2 ½ dl socker
1 krm salt
1 ½ dl vetemjöl

Violfluff (förbereds en dag innan det skall spritsas på muffinsen)

4 dl grädde
80 g violgodis med gelatin i
ev. lite lila eller röd+blå färg

Såhär gör du kladdkakemuffinsen:
1.Smält smöret och lägg i chokladen i mindre bitar.
IMG_2985 (Custom)
2.Ta bort grytan från plattan och tillsätt äggen som vispats upp lätt i en separat skål.
3. Rör sedan i socker, salt och sikta ned mjölet.
4. Klicka upp smeten i muffinsformarna (fyll dem nästan ända upp då de inte reser sig så mycket och när de kommit ut ur ugnen sjunker de ihop lite. Detta gör förstås inget då hålet ändå fylls med härlig fluff!) och grädda mitt i ugnen i 200 grader i ca 12-15 min.
IMG_2978 (Custom) IMG_2988 (Custom)
5. Låt muffinsen kallna i kylskåpet någon timma (helst över natten) innan de avnjuts med violfluffet eller helt vanlig grädde.
IMG_3004 (Custom)

Såhär gör du violfluffet:
Värm grädden på svag värme på spisen. Finhacka godiset och låt smälta långsamt i grädden. Får ej koka! Låt sedan svalna och ställ sedan i kylskåpet över natten. När du skall spritsa dina muffins vispar du upp fluffet med en elvisp. Om det blir för stabbigt (beror på hur mycket gelatin det är i olika godissorter) kan man spä med lite ovispad grädde. Jag tillsatte även lite röd och blå karamellfärg då jag ville ha lite mer lila färg.
IMG_3018 (Custom) IMG_3021 (Custom)

Vackert lila blev dem, men jag skall nog investera i lite pastafärger som heter ”Rainbow dust progel” som jag provat nyligen. De vanliga hushållsfärgerna i butik har blivit mycket sämre om ni frågar mig! Man behöver ha så mycket färg i att det påverkar konsistensen på t ex en mördeg och ibland tycker jag även att de har en bismak. Men, man tager vad man haver.

IMG_3025 (Custom) IMG_3033 (Custom) IMG_3038 (Custom) IMG_3026 (Custom)

Lämna ett svar