Brownie med cookieöverdrag

Igår provade jag en ny sorts kaka i långpanna som är en blandning av brownie och cookie, d v s en brookie 🙂 Jag använde mjölkchoklad i browniesmeten men nästa gång skall jag göra med mörk choklad då det nog passar bättre till den söta cookie-degen. Men annars var det en ny rolig och god kaka att baka och som även sonen (som nästan bara gillar köpekakor!) smaskade i sig i ett huj!

Receptet hittade jag på bloggen av Bambi på Femmes hemsida. Å„nnu en fin blogg att inspireras av! Klicka här för att hitta dit direkt.

Brownie

115 g smör
200 g valfri choklad (jag valde Odense mjölkchoklad)
1 3/4 dl strösocker
1 3/4 dl farinsocker
4 st ägg
2 ½ dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 nypa salt

Cookie-deg

170 g rumstempererat smör
2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 st ägg
4 3/4 dl vetemjöl
3/4 tsk bakpulver
Strössel eller hackad nonstop/smarties

Såhär gör du browniesmeten:
1. Smält smöret tillsammans med chokladen hackad i bitar.
2. Ta av grytan från plattan och tillsätt båda sockersorterna.
3. Tillsätt ett ägg i taget.
4. Blanda mjöl, vaniljsocker och salt och sikta ned det i smeten.
5. Häll smeten i en bakplåtsklädd ugnsform ca 30 x 25 cm.

Såhär gör du cookie-degen:
1. Kör smöret och sockret i matberedaren.
2. Tillsätt vaniljsockret och ägget och kör lite till.
3. Blanda mjöl och bakpulver och blanda i övriga degen. Arbeta ihop degen för hand eller kör några sekunder till i matberedaren tills det blir klumpar av deg.
4. Grovhacka nonstop eller smarties om du vill ha det i degen, eller helt enkelt bara vill arbeta in lite strössel i degen så gör det det allra sista.
IMG_1838 (Custom)

Nu är det dags att sätta ihop de båda satserna:
1. Jag valde att kavla ut degen mellan två bakplåtspapper (i samma storlek som ugnsformen) för att underlätta när man skall lägga på degen över den ogräddade browniesmeten utan att den skall försvinna alltför mycket under ytan.
IMG_1844 (Custom)
2. Lägg försiktigt kakdegen ovanpå den ogräddade browniesmeten.
3. Grädda kakan i mitten av ugnen i 175 grader i ca 25 min (kakdegen skall ha fått lite färg).
4. Låt kakan kallna helt (helst i kylen över natten innan du skär den i bitar.
IMG_1860 (Custom) IMG_1870 (Custom)
IMG_1878 (Custom) IMG_1863 (Custom)

5 reaktion på “Brownie med cookieöverdrag

  1. karin Inläggsförfattare

    Hej ”Fru Larsson” 🙂 Jag tyckte att jag kände igen din blogg och när jag gick in på den såg jag ju att jag inspirerats av dig när jag gjorde mina banancupcakes! Titta här så hittar du dem med länk till din blogg 🙂 Välkommen åter, kram Karin

  2. karin Inläggsförfattare

    He, självklart skall jag fixa en länk! Det brukar jag göra men jag blev väl så ivrig att jag glömde det i all hast 😉 Det var verkligen en god kaka! Tack för en fin blogg 🙂 Kram Karin

Lämna ett svar