Välbehövlig rensning av skafferiet

I veckan som gått har den tryckande sommarvärmen gjort det svårt att baka. Därför tog jag tag i ett projekt som jag funderat länge på, nämligen rensning av skafferiet och därtill lite makeover av själva skåpet.

Såhär såg mitt skåp ut innan rensning, d v s mycket innehåll på liten yta och många påsar och saker som var intryckta bakom varandra. När jag väl tog ut allt på ett stort bord såg jag också att jag hade flera paket av samma vara öppnad på samma gång – slarv!
IMG_1598 (Custom) IMG_1619 (Custom)

Jag valde att ta bort hyllplanen i skåpet för att kunna tapetsera bakom. En överbliven rulle från sovrummet blev perfekt att klippa till.
IMG_1622 (Custom) IMG_1625 (Custom)

Sedan satte jag en liten självhäftande bård på hyllplanen så att hela skåpet fick en lite mer romantisk stil. 
IMG_1634 (Custom) IMG_1644 (Custom) IMG_1648 (Custom)

Tillslut har jag sållat ut de ingredienser som jag använder oftast och ställt tillbaka dem i skåpet. Andra varor som jag använder mer sällan förvisades ner till matkällaren, så nu har jag ett fräscht och luftigt skafferi och är redo för svalare dagar med bakning!
IMG_1692 (Custom) IMG_1711 (Custom)

Lämna ett svar