Körsbärssylt

Ohoj! I förra veckan fick jag en härlig skörd av svärmors körsbär och kom efter en liten stunds funderande på att jag skulle göra körsbärssylt för att sedan använda i främst bakverk men kanske också på en och annan våffla i höst 🙂

IMG_1167 (Custom) IMG_1169 (Custom)

Jag använde mig enbart av bär och syltsocker och följde anvisningarna på syltsockerförpackningen. Jag vill också tipsa om att titta in på dansukkers hemsida där man kan göra egna etiketter och skriva ut. Helst skall man förstås ha en färgskrivare och papper som är självhäftande, men jag hade bara en färgskrivare så jag fick limma på hederligt vis 😉 Det var i alla fall en kul idé tyckte jag.

etikett etikett2

Körsbärssylt
Körsbär
Syltsocker

IMG_1245 (Custom) IMG_1248 (Custom)

Kärna ut bären och hacka dem något. Följ sedan anvisningarna på syltsockerförpackningen beroende på hur mycket bär du har och om du vill göra sylt eller marmelad.

IMG_1918 (Custom) IMG_1920 (Custom) IMG_1921 (Custom) IMG_1950 (Custom)

En reaktion på “Körsbärssylt

  1. Pingback: Choklad- och körsbärssnittar | Bakinspiration.se

Lämna ett svar