Kladdkake-cookies

Tänk er själva: kladdkaka, cookies och dajm. Var och en för sig försmäktande gott. Och nu: allting i samma kaka! De här fantastiska kakorna inspirerades jag att göra när jag var inne på bloggen alla goda ting och de kan jag verkligen rekommendera när sötsuget sätter in. Jag ändrade chokladmängden till något mindre och valde att mixa lite god choklad som fanns hemma – däribland dajm som man alltid bör ha hemma!

Då det var första gången jag bakade dessa kakor så visste jag inte hur mycket de flyter ut, och det visade sig att de flöt ut rätt rejält vilket resulterade i stooora kakor 🙂  Jag fick ut 15 st på en sats, men det skulle även fungera att göra 20 st om man vill ha lite mindre kakor. Men cookies skall ju vara stora eller hur? 🙂

Kladdkake-cookies med dajm, 15 st STORA cookies

75 gram smör
400 g choklad av valfri sort (jag hade en blandning av mjölkchoklad, mörk choklad och dajm)
2 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
1 nypa salt
1 msk vaniljsocker
2 ägg
1 3/4 dl råsocker

1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Smält smöret och rör i 200 g choklad (jag tog den mörka chokladen till detta). Låt svalna lite.
3. Hacka den resterande chokladen grovt.
IMG_8717 (Custom) IMG_8722 (Custom)
4. Vispa råsockret och äggen lite pösigt.
5. Blanda de torra varorna för sig.
6. Rör ned smörchokladen i äggblandningen och vänd sedan ned de torra varorna och den hackade chokladen.
7. Nu har man en lös smet som klickas ut på bakplåtspappersklädda plåtar. Jag rekommenderar att klickar ut 6 kakor på varje plåt då de flyter ut en del.
IMG_8734 (Custom)
8. Grädda kakorna i 200 grader i 7-9 min eller tills de börjar stelna på ytan men fortfarande är lite lösa inuti. Låt kakorna kallna helt på plåten innan du lossar dem. Förvara svalt.

IMG_8751 (Custom) IMG_8757 (Custom)

Jag lovar att dessa kakor blir populära såväl till kvällsfikat som till kalasbjudningen eller i picknickkorgen!

IMG_8800 (Custom) IMG_8772 (Custom)IMG_8782 (Custom)

 

 

 

 

Lämna ett svar