Lakritsens dag!

Det haglar av härliga dagar som tillägnas olika bakverk och mat! Idag är det tydligen lakritsens tur att få uppmärksammas lite extra i och med lakritsens dag. Självklart är jag inte sämre än att jag bjuder på ett recept med både lakritspulver i smeten och en lakritsfylld chokladbit på toppen. Mums!

Lakritsgömmor, 12 st

100 g smör
1,5 dl mjöl
½ dl strösocker
½ tsk bakpulver
1 tsk lakritspulver
1 förpackning Fazer choklad salmiak

IMG_7328 (Custom)
1. Blanda de torra varorna och nyp ihop det med smöret.
2. Låt degen vila ca 20 min i kylskåp.
3. Rulla bollar och lägg i en småbrödsform.
4. Trick i en chokladbit i varje kaka.
IMG_7332 (Custom)
5. Grädda i 200 grader mitt i ugnen ca 8-10 min.
6. Strö över lite chokladkrisp (finns i strösselhyllan) eller riv över lite blockchoklad medans kakan fortfarande är varm.
IMG_7373 (Custom)  IMG_7363 (Custom)   

2 reaktion på “Lakritsens dag!

  1. Daniela

    Hej kan du lägga upp något recept med turkisk peppar godis? Vet att de passar till hallon, har gjort glass men nån bakelse eller tårta kanske hade varit lika gott 🙂 tack för din fina blogg!!

  2. karin Inläggsförfattare

    Hej Daniela, vad roligt att du besöker min blogg, välkommen! Jag har aldrig bakat något med just turkisk peppar men som du kanske har märkt så gillar jag ju att baka med olika godissorter 🙂 Får fundera ut något smaskigt med turkisk peppar och återkommer, så håll ögonen öppna 😉 Kram Karin

Lämna ett svar