Min kvällslektyr består numera av baktidningar och gamla urklippta recept från diverse tidsskrifter. Det är en sådan härlig känsla att hitta ett välbekant recept eller ett nytt som man bara måste prova direkt! Frustrationen kommer tyvärr också när man inser att klockan är läggdags och att man får lugna sig till åtminstone nästa dag. Men igår kväll hittade jag en liten lapp utriven från ett gammalt reklamblad från Hemköp och tänkte att detta skulle bli vår fredagskaka. Resultatet blev bättre än väntat, och man kan likna det vid den klassiska radiokakan men i en modernare tappning.
Choklad- och nachochipskaka
250 g ljus eller mörk choklad
1/4 dl sirap
50 g smör
100 g nachochips, saltade
1. Smält chokladen över ett vattenbad.
2. Rör i sirap och smör.
3. Krossa chipsen grovt.
4. Klä en form med plastfolie.
5. Varva nachochips med chokladen och ställ formen i frysen i ca 3 timmar.
6. Lyft upp kakan med hjälp av plastfolien och dela den i lagom stora munsbitar. Blandningen av sött och salt blir fantastisk god!
  Â
Pingback: Ckoklad- och ostbollskaka | Bakinspiration.se