Nu är det slut på jul- och nyårsbaket för den här gången och det känns faktiskt som att jag var färdig med det. Så nu fick jag lust att baka en småkaka som jag länge suktat efter, nämligen en choklad- och kolakaka med flingsalt. Receptet hittade jag här och jag blev verkligen inte besviken över den underbara smaken och den sega konsistensen som det resulterade i! Om man inte ska äta dem direkt kan man värma dem lite i mikron vid servering så att kolan blir mjuk och härlig igen. Mycket nöje!
Â
Choklad- och kolakakor med havssalt, ca 24 St
150 g smör
2 1/4Â dl socker
1 dl ljust muscovadosocker
2 st ägg
4 dl vetemjöl
1 ½ dl kakao
1 nypa salt
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
24 st Rollokolor
Havssalt
Florsocker
1. Vispa smör, socker och muscovadosocker poröst.
2. Rör i ett ägg i taget.
3. Blanda de torra varorna för sig och rör i det i smör-, socker- och äggblandningen.
4. Forma degen till 24 st bollar. Lägg dem på två plåtar klädda med bakplåtspapper.
5. Tryck i en Rollokola i varje boll och strö över lite havssalt.
Â
6. Nyp ihop kakorna till bollar igen så att kolan och saltet innesluts i kakdegen och rulla bollen i florsocker. Detta gör att kakorna får en lite krispigare yta.
7. Lägg tillbaka bollarna på plåtarna och grädda i 175 grader i ca 10-12 min.
Â
Ät gärna kakorna medan de är ljumna, då är kolan fortfarande rinnigt seg och god! Om du fryser kakorna kan du ljumma dem lite i mikron precis innan servering.
Utsökta! Lätta att göra men vilken succé de kommer göra på jobbet imon.. Riktigt god småkaka:) vad tror du om lakritskola i mitten?
Hej Malin! Vad roligt att du hittat hit och dessutom inspirerats till att prova ett recept 😉 Det låter fantastiskt gott med lakritskola i mitten med! Hoppas allt är bra med dig, jag är nyss hemkommen från en vecka på Lanzarote med familjen så nu behöver jag semester 😉 Kram på dig!