Mjölkchokladpannacotta med dajmgrädde

Gott nytt bakår!

Idag har vi gått in i januari och vi ser framåt mot året som kommer. Men man kan ju inte heller låta bli att tänka tillbaka på året som gått. För mig och min familj har året handlat mycket om familjetid då jag varit mammaledig. Det har även handlat om en stor renovering och i februari startade jag min blogg som ligger mig varmt om hjärtat. Man brukar ju också avge nyårslöften som man sedan nästan har glömt i slutet av januari, så därför har jag bestämt mig för att istället ha ett ledord som skall genomlysa det mesta jag tar mig för under det kommande året: good enough! Det vill säga, gott nog, eller tillräckligt bra. Det kommer att bli en stor utmaning för mig som ser mig själv som en ambitiös perfektionist, men jag vet att jag och min omgivning kommer att må gott av det, så nu kör vi!

Igår hade vi en hejdundrande nyårsmiddag med goda vänner och som avslutning åt vi en ljuvlig mjölkchokladpannacotta med dajmgrädde. Kanske något att prova till trettondagsafton?

 IMG_0212 (Custom) IMG_0223 (Custom) IMG_0246 (Custom) IMG_0205 (Custom)

Mjölkchokladpannacotta med dajmgrädde, 4-6 portionerIMG_0172 (Custom) IMG_0168 (Custom)

250 g mjölkchoklad
5 dl grädde
½ dl socker
2 gelatinblad

Topping:
Vispgrädde
2 st dubbeldajm
Jordgubbar

1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5-10 min.
2. Finhacka chokladen och lägg i en stor bunke.
3. Koka upp grädde och socker och häll det över chokladen.
4. Tillsätt även gelatinbladen som tagits upp ur vattnet och kramats ur på vätska.
5. Rör slätt med en slev eller mixa samman det.
6. Häll upp i serveringsglas och låt stå kallt några timmar (det går jättebra att förbereda såhär långt dagen innan de skall ätas).
IMG_0159 (Custom) IMG_0148 (Custom)
7. Innan servering blandar man vispad grädde med hackad dajm och spritsar/klickar i glasen. Servera gärna denna delikata efterrätt med lite färska jordgubbar till.

nyår nyår2
IMG_0184 (Custom) IMG_0168 (Custom)

Lämna ett svar