Idag har sommarvärmen äntligen kommit tillbaka och det firar vi med en ljuvligt vacker och god kaka med röda vinbär och vit choklad. Sonen älskar allt vad bär heter och plockar alltid lite av varje när vi är på mormor och morfars tomt och leker. Där finns både smultron och röda- respektive svarta vinbär. Idag ville han prompt plocka röda vinbär och när kakan var färdig såg han så förundrad ut över att hans bär förvandlats till en så god kaka. Han tog tre bitar.
Â
Den lilla skulle förstås också vara med och kolla så att asken var full 🙂
Â
Vinbärskaka med vit choklad
150 g rumsvarmt smör
1 ½ dl socker
2 st ägg
2 ½ dl mjöl
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
2 msk mjölk
2 tsk vaniljsocker
Röda vinbär
Lite riven vit choklad, att strö över den nygräddade kakan
1. Vispa smör och socker poröst.
2. Rör i ett ägg i taget.
3. Blanda de torra varorna för sig och rör ner i smeten.
4. Tillsätt mjölken sist och häll sedan smeten i en smörad och bröad form, min var ca 21 cm i diameter. Strö över bären och om du har svårt för dess syrlighet kan du även strö lite socker över dem (jag tycker dock att det blir en härlig syrlighet i kontrast till den söta kakan och lite vit choklad på toppen!)
5. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 30 min i 175 grader.
6. Om man vill kan man strö över lite riven vit choklad på toppen direkt efter gräddning.
Â
Â