Sommaren är här med besked och morgon- och kvällstimmarna är de alla bästa om du frågar mig! Det är nämligen då det är såpass svalt att man kan dra igång ugnen utan att svetten från pannan rinner ner i smeten 😉 Idag blev det en klassisk bärkaka i långpanna som vi åt efter middagen tillsammans med en klick lättvispad vaniljgrädde, mums!
Imorgon ska jag och maken på bröllop och det ser vi verkligen fram emot! Att få fira kärleken på ett sommarbröllop tillsammans med den man själv valt att dela sitt liv med i nöd och lust är nästan för bra för att vara sant. En annan kärlek är den ovillkorliga man känner för sina barn som häromdagen kom hem med de här stråna efter en dag med mormor…
Hallon- och mangorutor
200 g smält smör
4 st ägg
6 dl socker
2 ½ msk vaniljsocker
6 dl mjöl
1 nypa salt
1 pkt frysta mango och hallon, 250 g
1 näve mandelspån/flagad mandel
1. Smält smöret i en stor kastrull och ställ åt sidan.
2. Rör i sockret och ett ägg i taget i smöret.
3. Blanda sist ned mjöl, vaniljsocker och salt och rör till en slät smet.
4. Häll smeten i en långpanna (30×40 cm) klädd med bakplåtspapper.
5. Strö över frysta hallon och mango-bitar eller andra bär du har hemma. Avsluta med lite flagad mandel.
Â
6. Grädda mitt i ugnen i 175 grader i 30-35 min.
7. Låt kakan svalna och ställ sedan i kylskåpet ett tag för att lättare kunna skära den i snygga rutor. Går finfint att frysa!
Â
Servera kakan med lättvispad grädde blandat med lite vaniljsocker!
Â