Nonstop-snittar

”Mycket ljus, och mycket värme” är en textrad jag minns väl från bandomen med en dansbandsälskande mamma från Värmland. Det var Vikingarnas hitlåt i slutet på 80-talet och jag minns att den gick på radion när vi storstädade 🙂 Ett underbart minne från en ynka liten textrad som kom i mitt huvud denna vackra sommarmorgon. Klockan var 5.15 när jag tydligen sovit färdigt och jag slogs av att solen redan kommit en bra bit ovanför horisonten. Mycket ljus, och mycket värme hoppas jag på under de kommande sommarveckorna så att vi känner oss redo för de mörkare höstmornarna så småningom. Det tar vi en kaka på!

Non-stop snittar 25-30 st

200 g smör
2 ½ dl socker
1 msk sirap
1 msk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
3 msk kakao
1 nypa salt
4 dl mjöl

1. Vispa smör, socker, sirap och vaniljsocker i matberedaren eller med elvisp.
2. Rör i de torra varorna och arbeta snabbt ihop till en deg.
3. Dela degen i tre delar och rulla ut till längder som läggs på bakplåtspappersklädda plåtar (jag lade två längder på en plåt och den tredje längden på en egen plåt för att de inte skulle flyta ihop).
IMG_9203 (Custom)
4. Tryck i nonstop tätt då de kommer att flyta ut rejält.
IMG_9237 (Custom)
5. Grädda kakorna mitt i ugnen i 175 grader i ca 12-14 min. Låt svalna en liten stund innan de skärs i snittar.
IMG_9290 (Custom) IMG_9287 (Custom)  IMG_9231 (Custom)  IMG_9345 (Custom)

3 reaktion på “Nonstop-snittar

  1. Pingback: Mer bakning | Pearltrees

  2. karin Inläggsförfattare

    Hej Camilla! Jag bakar tyvärr väldigt sällan glutenfritt och har inte provat dessa i en glutenfri variant heller. Ã…terkommer om jag stöter på något bra alternativ! Kram Karin

Lämna ett svar