Nutellasockerkaka

Fredag igen och några av er kanske går på semester? Dessutom verkar det som om värmen kommer nästa vecka 🙂 Det är helt klart läge att baka en kaka som du kan njuta av själv eller tillsammans med någon. Idag krånglar vi inte till det utan här har ni en vanlig sockerkaka med Nutella men som verkligen ger smaklökarna vad de tål ;) 

IMG_0761 (Custom)

Nutellasockerkaka

75 g smör
2 st ägg
2 dl socker
3 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1½ tsk bakpulver
1 dl mjölk
Valfri mängd Nutella

1. Smöra och bröa en sockerkaksform och sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält smöret.
3. Vispa ägg och socker riktigt pösigt.
4. Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver i en liten skål.
5. Vänd ned mjölblandningen i äggsmeten och tillsätt sedan mjölk och det smälta smöret.
6. Varva smet och Nutella i en smörad och bröad sockerkaksform (jag värmde min Nutella lite i mikron för att få den lite mer lätthanterlig).
IMG_0675 (Custom) IMG_0679 (Custom)
IMG_0684 (Custom)
7. Grädda kakan långt ned i ugnen i ca 35-40 min, 175 grader. (När jag gjorde två på en gång hade jag inne dem ca 35 min i 150 grader varmluft).
IMG_0696 (Custom) IMG_0715 (Custom)

Det är en så enkel sak att tillsätta lite Nutella, bär eller strössel i en vanlig sockerkaka och vips så har du så mycket mer än en vanlig sockerkaka (som absolut inte är att förakta!). Har du något särskilt som du smaksätter din sockerkaka med så dela gärna med dig i kommentarsfältet!
IMG_0759 (Custom) IMG_0764 (Custom)
IMG_0754 (Custom) IMG_0749 (Custom)

 

Lämna ett svar