Nutellabrownie med vit och mörk choklad

Imorgon ska jag träffa arbetskamraterna igen och så sakteliga börja vänja både kropp och hjärna på att det är jobb som gäller i höst! Jag har så härliga kollegor och ett arbete jag trivs med så det ska nog gå fint, även om det känns ovant efter att ha varit med barnen och skött markservicen på hemmaplan i två år…En annan fördel med att börja jobba är ju att jag kan ta med mig bakverk till jobbet så de får vara testpanel och slasktrattar när något behöver ätas upp 🙂 Hoppas de gillar de här små Nutellabrowniesarna som jag kommer att ta med imorgon! Går på ett kick att blanda ihop och gott blir det :) 

Nutellabrownie med vit och mörk choklad, ca 25×25 cm form

1 burk Nutella Å  400 g gram
2 st ägg
1 dl vetemjöl
1 nypa salt

Topping:
100 g vit choklad
Odense chokladspån, mörk choklad

1. Vispa Nutellan tillsammans med äggen tills du har en jämn smet.
IMG_1186 (Custom)
2. Vänd ned mjöl och salt och rör slätt.
IMG_1187 (Custom)
3. Häll smeten i en form klädd med bakplåtspapper (min form var ca 25×25 cm).
IMG_1195 (Custom)
4. Grädda kakan i 175 grader i ca 12-14 min.
IMG_1204 (Custom)
5. Låt kakan svalna en aning.
6. Smält under tiden vit choklad över vattenbad.
7. Bred chokladen över brownien och toppa med Odense chokladspån.
IMG_1214 (Custom) IMG_1258 (Custom)
8. Ställ i kylen några timmar och skär sedan i små eller stora munsbitar och avnjut med en stor kopp kaffe.
IMG_1281 (Custom) IMG_1275 (Custom)IMG_1285 (Custom)

2 reaktion på “Nutellabrownie med vit och mörk choklad

  1. Monica

    Dom här små nutellakakorna med flisad choklad på hittade jag i en burk på jobbet när jag kom hem från Frankrikeresan! Helt underbara! Tack o kram

  2. karin Inläggsförfattare

    Hej Monica! Vad roligt att du också fick smaka på dem 🙂 Hoppas du hade en fin vecka i Frankrike! Snart ses vi igen, ha en fortsatt bra sommar! Kram

Lämna ett svar