Kladdiga chokladmuffins med minimarshmallows

Hej på er! det har varit mycket i mina tankar förutom bakning den sista tiden och jag har inte kunnat lägga lika mycket tid på bakandet och bloggandet som jag har velat. Så är det ibland i livet, tiden räcker inte till för allt man vill göra, och tyvärr är det många gånger det roliga som man tar bort först, för att det känns ”onödigt”. Men så är det ju faktiskt inte om man tänker efter. Jag läste en gång att felet man gör många gånger när man är stressad det är att ta bort de där lättsamma och roliga sakerna i livet som man mår bra av och kvar finns bara en massa måsten och annat som bara tar energi och inte ger något tillbaka. Man klarar mer stress om man tillåter sig själv att göra roliga och avkopplande saker emellan. Men som sagt, ibland trycker man bara på stopp för att försöka få ekorrhjulet att snurra lite långsammare.

Jag jobbar på en bättre balans i tillvaron och kommer att göra mitt bästa för att få in bakningen på en lämplig nivå som passar in i mitt liv just nu. Så även om det kanske inte blir de mest spektakulära bakverken med de läckraste bilderna så lovar jag att smakerna sitter där och det är ju precis som livet i övrigt, insidan som räknas.

Det börjar ju bli picknick-tider och många inklusive vi ska snart på vårfest på förskolan och då är detta perfekt att slänga ihop och ta med sig. Kram på er!

Kladdiga chokladmuffins med minimarshmallows, 12 st

100 g smält smör
2 st ägg
2 ½ dl socker
1 ½ tsk vaniljsocker
1 krm salt
4 msk kakao
2 dl mjöl
½ tsk bakpulver

Minimarshmallows

1. Placera 12 muffinsformar i en muffinsplåt och sätt ugnen på 200 grader.
2. Smält smöret och ställ åt sidan.
3. Vispa ägg och socker poröst.
4. Tillsätt de torra varorna och smöret i äggsmeten.
5. Fördela smeten i formarna (ca 3/4 fyllda) och tryck i några minimarshmallows.
IMG_8253 (Custom)
6. Grädda mitt i ugnen i 200 grader i ca 10 min.
IMG_8256 (Custom) IMG_8260 (Custom)

Så snabbt och enkelt har du gjort makalöst goda muffins som går hem hos varenda unge på picknicken! Och dessa kan de ju till och med vara med själva och baka om de kan låta bli att äta upp godiset vill säga…men å andra sidan blir de goda även utan dem 😉

IMG_8276 (Custom) IMG_8264 (Custom)

Lämna ett svar