Piratkalas

När sonen fyllde 5 år nu i februari ville han bara bjuda en enda person på sitt kalas, sin allra bästa vän som bor i ett hus på nästa gata. Självklart fixade vi lite piratkalas för godingarna och även en skattjakt som både jag och maken hade lika roligt åt dels när vi gjorde den och dels när vi gick den med busfröna ;). Här tänkte jag dela med mig av lite tips på hur jag gjorde för att få lite extra ”piratig” känsla på kvällen!

Först blev det en liten piratdrink och salta tilltugg! Jag klippte bort flaggorna som satt på tandpetare (färdigköpta på ICA Maxi) och tejpade på dem på sugrören.
IMG_3409 (Custom) IMG_3407 (Custom)
IMG_3364 (Custom) IMG_3404 (Custom)

Efter maten som var chicken nuggets och pommes frites serverat vid det lilla picknickbordet i vardagsrummet fick de göra sin egen efterrätt som var en marängsviss extra allt ;).
IMG_3452 (Custom) IMG_3467 (Custom)
pirat IMG_3493 (Custom)
IMG_3511 (Custom)

Jag hade även förberett chokladbollar dagen innan tillsammans med sonen och med en piratflagga i toppen blev de extra populära, så varför inte lägga en i glassen?
IMG_3370 (Custom) IMG_3537 (Custom)

Kvällen innan kalaset gjorde jag och maken en skattkarta över huset och tomten men klippte sönder kartan i några bitar så att de var tvungna att svara på en piratfråga för varje bit av skattkartan de vill åt. Tillslut hade de fått alla bitar och kunde pussla ihop den! Skatten var utmärkt med ett kryss på kartan och när vi med ficklampor gick ut och letade fick man ömsom hoppa på ett ben och ömsom gå baklänges för att komma till vår sandlåda där vi hade grävt ned skatten! Två härliga kistor fulla med godis till två godismonster 🙂

IMG_3323 (Custom) IMG_3336 (Custom)
IMG_3551 (Custom)  IMG_3341 (Custom)

2 reaktion på “Piratkalas

  1. Johanna

    Vad mysigt! Önskar jag också kunde få vara fem år och gå på piratkalas! Förstår precis den där sprudlande lilla tjejen som kom hem med skattkistan så nöjd och glad över sin bästa fredagskväll på evigheter!

  2. karin Inläggsförfattare

    Vad roligt att höra 🙂 nästa gång får du komma med och leta efter skatten, det lovar jag! 😉

Lämna ett svar