Pollykakor

God kväll! I veckan hade Netto en kampanj på nya påsksmaker i Polly-påsen, och då fick jag tillfälle att prova ett recept på pollysnittar som jag tänkt göra länge. Kakorna har jag sett på den fina bloggen Baka med Frida och idag har jag alltså gjort några själv med smak av påskkola, citronmaräng och påskmust! Spontant tycker jag att smakerna var rätt tama, men för all del goda. Musten smakade lite som Coca cola-smak och citronen kunde nog haft lite mer inslag av surt i sig. Men men, i en mördegskaka gjorde de sig underbara ändå 😉

polly IMG_4627 (Custom)
IMG_4652 (Custom) IMG_4644 (Custom)

Pollykakor

150 g Smör
1 ½Â dl Strösocker
1 ½ msk Vaniljsocker
1 ½Â msk ljus sirap
3 3/4 dl Vetemjöl
1 ½ tsk Bakpulver

Polly

1. Blanda alla ingredienser till deg i en matberedare (eller i en vanlig bunke) och arbeta ihop med maskin eller för hand tills du har en smidig deg.
2. Dela degen i tre delar och rulla ut tre längder som du lägger från långsida till långsida på en plåt klädd med bakplåtspapper.
3. Tryck i valfria polly-godisar och grädda mitt i ugnen i 175 grader i ca 14 min.
IMG_4671 (Custom) IMG_4670 (Custom)
4. Låt dem svalna lite på plåten och skär dem sedan i snittar medans de är varma.
IMG_4733 (Custom) IMG_4729 (Custom)

Jaha, då lägger jag ännu en godiskaka till min receptsamling och det är verkligen min typ av kakor! Påsksmakerna tillsammans med lite våriga blommor fick mig att känna vårkänslor på riktigt idag. Dessutom sken solen idag och barnen lekte ute flera timmar, underbart att vintern börjar släppa greppet om oss!

IMG_4780 (Custom) IMG_4772 (Custom) IMG_4767 (Custom) IMG_4752 (Custom)

Lämna ett svar