Kakspel och vaniljdrömmar

Idag tänkte jag tipsa om ett bak-nördigt spel som jag köpte till sonen i födelsedagspresent, nämligen KAKJAKTEN. Det är som ett lotto-spel där man snabbast skall fylla sin ugn med rätt ingredienser till olika bakverk, läckert va?! Jag älskar verkligen att spela spel och när det dessutom är bakning med i bilden, ja då förstår ni ju själva att jag inte är svårövertalad när någon vill spela :). Dessutom är spelkorten väldigt fina och man känner igen produkterna från skafferiet. På baksidan av varje kaka finns även ett recept för att kunna baka godsakerna!

IMG_3348 (Custom) IMG_3350 (Custom) IMG_3349 (Custom) IMG_3361 (Custom)

Å„ven ett spel kan inspirera till att börja baka, det kan min son intyga som efter att fredagspizzan var intagen och köket var i totalt kaos kommer och ber om att få baka vaniljdrömmarna som finns med på ett av korten. Först tänkte jag ”nej, inte nu älskling” men efter några sekunders ytterligare betänketid var svaret ”ja! vad kul att du vill baka med mig!”. Så där stod vi då igår kväll med vaniljdrömmar, pizzarester och ett allt mer växande diskberg i köket (önskar jag hade tagit ett kort!). Å„ndå känd jag mig som världens lyckligaste.

Vaniljdrömmar, 15-20 st

75 g rumsvarmt smör
1 ½ dl socker
½ dl neutral olja
2 ½ dl mjöl
½ tsk hjorthornssalt
1 msk vaniljsocker

1. Vispa det rumsvarma smöret med sockret.
2. Tillsätt oljan och fortsätt vispa lite till.
3. Blanda de torra varorna väl och rör sedan ned dem i bunken.
4. Arbeta snabbt ihop till en deg och rulla till bollar.
5. Lägg dem glest på två plåtar klädda med bakplåtspapper.
6. Grädda i 175 grader i ca 15 min. De skall inte ha fått någon färg på ovansidan men lite lätt gyllene i botten om man lyfter upp dem med en stekspade och kikar under.

IMG_4162 (Custom) IMG_4161 (Custom)

Lämna ett svar