Äntligen fredagkväll och efter middagen kan det ju uppstå ett enormt sötsug men man har kanske inte hunnit att förbereda en efterrätt och frysen gapar tom på godsaker sedan länge. Då har jag det perfekta kvällsmyset till er, men jag vill också höja ett varningens finger då det går så snabbt att göra att det är livsfarligt att ha recepten till hands när suget sätter in…Här kommer två recept på muggkakor som tillagas på 30-40 sekunder (!) i mikron. Ett recept med kladdkaka och ett för chocolate chip cookie 🙂
Muggkladdkaka i mikron, 2 portioner
1 st ägg
1 dl socker
3 msk mjöl
1 tsk vaniljsocker
2 msk kakao
4 msk rapsolja
2 msk mjölk
1 nypa salt
1. Vispa samman ägg och socker i en skål.
2. Tillsätt övriga ingredienser och rör slätt.
3. Fördela smeten i två muggar och kör dem på full effekt i mikron i ca 30-40 sek. Det går snabbt från att vara smet till fast kaka, så passa noga! Även om den ser rinnig ut kan man känna med en sked hur den är i konsistensen. Sedan får man lära sig hur lång tid som blir lagom i just Din mikro. Lycka till!
Psst! Denna smet kan förvaras i kylskåp några dagar och tillredas i en mugg när helst suget sätter in…
Chocolate chip cookie i mugg
1 msk smör
2Â msk socker
1 msk farinsocker
1 tsk vaniljsocker
1 st äggula
3Â msk mjöl
1 nypa salt
2 msk chokladknappar/hackad choklad
1. Smält smöret i en mugg/kopp i mikron.
2. Rör ned övriga ingredienser och värm på högsta effekt i mikron ca 30-40 sekunder (ta ut efter 30 sekunder och titta hur den ser ut då alla mikrovågsugnar värmer olika fort). Sleva i dig!
Ser helt galet gott ut 🙂
Ja visst gör det Linda! Snabbt och gott är en underbar kombination 😉 Kram Karin