Blondies med hallon och vit choklad

Igår besökte jag mina underbara jobbarkompisar i samband med att en kollega gick i pension, och saknade efter både mitt jobb och mina arbetskamrater träffade mig i samma stund som jag steg in genom dörren. Även om livet hemma med barnen oftast är underbart kan jag ibland längta tills den dagen då jag åter får vara sjukgymnast Karin också 🙂 För det är väl som med bakning, en balans mellan sött och salt ger den bästa eftersmaken. Skälet till att jag kan njuta så av att vara hemma är nog att jag vet att denna vardag inte är för evigt, och att jag en vacker dag ställer väckarklockan på 05:45 och två barn skall till förskolan innan min arbetsdag börjar…just DET kanske jag inte längtar efter vid närmare eftertanke…tror att jag lutar mig tillbaka ett tag till och låter barnen hålla mig i nuet.

Nu tar vi ett recept istället! Efter att ha provat några olika recept på blondies, d v s brownies men med vit choklad istället för mörk choklad, har jag nu valt att komponera ett eget recept där jag tycker att jag funnit en bra balans mellan den söta chokladen och lite syrliga hallon och dessutom fått den precis lagom kladdig.

Blondies med hallon och vit choklad, en form à 35 x 23 cm

200 g smör
200 g vit choklad
3 ½ dl vetemjöl
2 dl socker
3 st ägg
1 msk vaniljsocker
1 tsk salt

200 g frysta/färska hallon
50-75 g vita chokladknappar

1. Smält smöret i en gryta och ta av den från spisen.
2. Hacka den vita chokladen i mindre bitar och låt smälta ned i smöret.
3. Vispa samman äggen och sockret lite lätt i en bunke.
4. Sikta ned mjölet och vaniljsockret.
5. Tillsätt salt och chokladsmöret under omrörning.
6. Klä en långpanna (min var 35×23 cm) med bakplåtspapper.
7. Häll smeten i formen och strö över hallonen och chokladknapparna.
IMG_1372 (Custom) IMG_1382 (Custom)
8. Grädda mitt i ugnen i 180 grader i ca 20 min eller tills det att den precis börjar få lite färg. Min var lite kletig i mitten när jag tog ut den men då den fick stå svalt över natten var den perfekt dagen efter för att skära upp i rutor.
IMG_1410 (Custom) IMG_1417 (Custom)
IMG_1453 (Custom) IMG_1455 (Custom)

5 reaktion på “Blondies med hallon och vit choklad

 1. Anna

  Hej!
  Tänkte bara till mina jobbarkompisar.. Är det vanlig eller varmluftstemperatur? Vad ska jag ha som har vanlig? 😊

 2. karin Inläggsförfattare

  Hej Anna, det är 180 grader i vanlig ugn (EJ varmluft) som jag har använt mig av 🙂 Hoppas du och dina arbetskompisar gillar den, lycka till! Kram Karin

 3. karin Inläggsförfattare

  Hej Lisa, javisst låter det smarrigt och jag tror inte att du blir besviken 😉 Lycka till och trevlig helg på dig med! Kram Karin

Lämna ett svar