Nutellatårta

Ny vecka och nya utmaningar väntar oss alla! Något som jag är extra glad för just idag är att jag från och med nu och tre månader framåt kommer att vara bakbloggare hos baka.se! Det är en stor ära för mig och mina bakverk att få synas på deras sida där man kan hitta massvis med ny inspiration, smarriga recept och bra tips på hur man lyckas med sin bakning. Så, dagen till ära firar jag med en barnsligt god nutellatårta som egentligen skall rullas till bollar och vara en variant på chokladbollar. Allt jag kan säga är att smeten är så god att den passar både till tårta, bollar eller att ära direkt ur bunken – valet är ditt!

IMG_4708 (Custom)

Nutellatårta (eller nutellabollar om man så vill)

En burk nutella (400 g)
75 g smör
4 dl havregryn
1 dl socker
En nypa salt
2 msk kaffe

Dekorering:
Hackade hasselnötter/kokos/pärlsocker/strössel
Björnbär

1. Köra alla ingredienserna i en mixer eller med elvisp till en smet.
2. Forma till en tårta eller rulla bollar av dem.
IMG_4720 (Custom)
3. Dekorera med grovhackade hasselnötter eller pärlsocker/kokos/strössel.
IMG_4752 (Custom)

Wow vad gott detta blev! Jag är ju barnsligt förtjust i vanliga chokladbollar men detta var nog snäppet bättre ändå! Det blir ju lite festligare att göra det som en tårta, och vilken enkel tårta sen! 😉

nutella IMG_5016 (Custom)
IMG_4970 (Custom) IMG_4973 (Custom)

 

Lämna ett svar