Idag var hela familjen ute i den underbara naturen och hittade årets första blåbär! Man blir så glad och tacksam både över att vi bor så nära skogen och över att se sonen och hans kompisar vada i blåbärsriset och smaska i sig bär när helst de vill. Att sedan se dem stå på stigen och jämföra vem som har den blåaste tungan är ju också så härligt 🙂
Å„ven om bären är goda direkt från busken eller med lite mjölk till i en tallrik ville jag idag göra små söta pajer fyllda med krämig citrongrädde där våra fina blåbär fick kröna toppen!
Små pajer med smak av blåbär och citron, 6 st
Pajdeg
50 g smör
1,25 dl mjöl
2 msk socker
½ dl havregryn
Fyllning
2 dl grädde
2 msk lemon curd
Blåbär
1. Nyp ihop smöret med de torra ingredienserna tills du har en smidig deg.
2. Tryck ut degen i 6 mazarinformar i aluminium som du smörjt med lite smör och ställ sedan formarna i kylskåpet ca 30 min.
3. Grädda pajskalen i 200 grader i ca 10-15 min eller tills de börjar få lite färg.
4. Låt pajskalen kallna innan du fyller dem med grädde uppblandat med lemon curd och dekorerar med blåbär på toppen.
Enkelt och gott, som det ska vara!
Härligt, måste testas!
/Lena