Ballerinacheesecake

Det är inte ofta hela tårtan tar slut på en bjudning och ingen vill ju sällan ta den sista biten 😉 Men på senaste fredagsmyset med goa grannar blev det bara några kaksmulor kvar av denna cheesecake med ballerina-tema. Den här kakan var omåttligt populär när jag var tonåring men då bestod bottnen av digestivekex och dekorerades alltid med physalis. Nu tyckte jag att det var dags för lite förnyelse och det blev verkligen smaskens till sista slicken!

IMG_8643 (Custom)

Ballerinacheesecake, en springform

2 paket Ballerinakex
3 st äggvitor
3 st äggulor
3 dl grädde
2 tsk vaniljsocker
1½ dl socker
100 g Philadelphiaost

1. Vispa grädde och vaniljsocker för sig.
2. Vispa äggvitan till ett skum i en egen skål.
3. Vispa äggula och socker i en stor skål (här i skall allt blandas ihop sedan).
4. Vispa i philadelphiaosten i ägguleblandningen och vänd sedan ned både grädde och äggvita försiktigt.
IMG_8267 (Custom)
5. Krossa ballerinakexen förslagsvis i en matberedare.
6. Täck botten i en springform med bakplåtspapper och tryck ut kaksmulorna i formen med en sked.
IMG_8252 (Custom) IMG_8262 (Custom)
7. Häll den ljuvliga smeten (ja, se till att smaka lite ur bunken innan du diskar den!) över kaksmulebottnen och ställ hela formen med lite plastfolie över i frysen i minst 6 timmar.
8. Ta fram cheesecaken ca 10 min innan den skall ätas och dekorera med ett paket ballerinakex.

Smaklig spis!

IMG_8651 (Custom) IMG_8664 (Custom)

Jag hittade även några söta ballerinor på pinne från Leilas general store som fick dansa runt bland de andra ballerinorna 🙂

IMG_8661 (Custom) IMG_8682 (Custom)  IMG_8706 (Custom)

Kommentera