Pannkakor med hallonkesella

Igår blev det pannkakor till kvällsmat och som vanligt åker ju sylt och socker fram på bordet. Men ett hett tips som variation på tillbehör till pannkakor är Kesella Hallon. Den är fluffig som grädde men lite syrlig i smaken vilket kompletterar de frasiga och vaniljsöta pannkakorna perfekt!

Glöm inte att ha smör i stekpannan mellan varje pannkaka, det gör dem riktigt frasiga i kanterna. Vi steker alltid pannkakor i en gjutjärnspanna så att vi får i oss lite järn på köpet! Ett tips är att göra dubbel sats så att det blir pannkakor över till mellanmål dagen efter, eller varför inte grädda några utan vaniljsocker i och fyll dem sedan med tacofärs, majs och ost så har du finfina tacorullar.

Frasiga pannkakor, ca 20 st

4 dl mjöl
1 nypa salt
1 msk vaniljsocker
4 st ägg
8 dl mjölk

Kesella hallon

1. Blanda mjöl, salt, vaniljsocker och äggen i en bunke med en ballongvisp.
2. Vispa i 2 dl av mjölken och vispa slätt.
3. Vispa i resterande 2 dl mjölk.
4. Låt smeten få stå och svälla 15 min i rumstemperatur.
5. Stek pannkakorna i smör på medelvärme.
6. Servera med kesella hallon.

IMG_4960 (Custom) IMG_4971 (Custom)IMG_4981 (Custom)

Lämna ett svar