Glass i stora lass!

Det här underbara sommarvädret får i alla fall mig att bli sugen på kalla desserter såsom glasstårtor, eller vad säger ni? Jag sprang på en variant med Nutella och cornflakes på Bambis blogg på femme.se men jag har bytt ut cornflakes mot rice crispies-flingor och lagt till dulce de leche (karamelliserad mjölk) för att ytterligare förhärliga denna glasstårta. Och den blev precis så god och smarrig som jag hade hoppats på; flingorna höll sig härligt krispiga efter infrysning, kolan gifte sig med vaniljglassen och Nutellan gav den där nötiga eftersmaken. Här kommer receptet på en lyckad efterrätt en varm sommarkväll:

Glasstårta med nutellacrisp och dulce de leche, en stor springform

1½ liter vaniljglass
1 bruk Nutella à 400 g
1 burk karamelliserad mjölk (när det står karamelliserad är den färdigkokt)
1½ liter rice crispies

Dekorering:
Färska hallon

1. Ställ glassen i kylskåpet 30-40 min så att den blir lättare att arbeta med.
2. Förbered en springform med bakplåtspapper i botten.
nutella1
3. Värm Nutellan i mikron en liten stund så att den blir rinnig (ca 30-60 sek, och glöm inte att ta av folieskyddet innan du mikrar!)
IMG_3500 (Custom)
4. Blanda Nutellan med flingorna.
Nutella2 IMG_3512 (Custom)
5. Häll upp glassen i en stor bunke och rör den mjuk.
Nutella IMG_3494 (Custom)
6. Tillsätt 2/3 av nutellaflingorna och en burk karamelliserad mjölk. Blanda grovt och häll sedan upp i formen.
IMG_3504 (Custom)
7. Lägg resterande nutellaflingor på glassen och ställ in i frysen med lite plastfolie på. Låt stå i minst 2 h.
IMG_3530 (Custom)
8. Låt glasstårtan stå framme ca 5 min innan man skär upp den. Sedan gäller det att ta för sig för den är försvinnande god!

IMG_3617 (Custom) IMG_3618 (Custom)

En liten hand som har svårt att vänta på att få smaka på efterrätten…som sagt, det gäller att ta för sig innan det tar slut!

IMG_3615 (Custom) IMG_3635 (Custom)

Nutella5 Nutella6

5 reaktion på “Glass i stora lass!

  1. karin Inläggsförfattare

    Tack! Ja det var en riktig höjdardessert både bland barn och vuxna 🙂 Vi frös in resterna och åt dagen därpå, lika god då! 🙂

  2. Lena Martinsson

    Hej Karin!
    Lena på Bemanningen här 🙂 Vilken fin blogg du har, och grymt smaskiga recept! Glasstårtan måste absolut testas 🙂
    Här kommer jag att titta in fler gånger!
    / Lena

  3. karin Inläggsförfattare

    Hej Lena, vad roligt att du också hittat hit 🙂 och tack för berömmet, suger åt mig allt! Du är så välkommen tillbaka och glasstårtan skall du verkligen njuta av i sommar, kram Karin

Kommentera