Popcorn deluxe

Att koka popcorn i gryta har blivit en familjefavorit på fredagskvällarna här hemma. Det blir mycket godare popcorn än de man gör i mikron tycker vi, och barnen tycker förstås att det är spännande att se hur de hårda små majskornen har förvandlas till fluffiga popcorn när man lyfter på locket. Idag provade vi att karamelisera dem och jag måste säga att jag var positivt överraskad! Var inte rädda att salta dem också, då blir det fantastiskt gott när det söta möter salt. Popcornen fullkomligt smälte i munnen och det var inte alls krångligt att göra. Jag använde mig av recept och tillvägagångssätt från Leila Lindholm men jag hade nog mer popcorn än i receptet (hällde bara i på måfå från grytan) för de blev inte så indränkta i karamellen utan bara lite glaserade vilket räckte gott! Det här måste ni prova nästa gång ni poppar popcorn!

Karamellpopcorn

8-10 dl färdigpoppade popcorn (gärna varma)
0,5 dl socker
2 tsk smör

1. Smält sockret till karamellen på medelhög värme i en stor stekpanna. Rör så lite som möjligt för att undvika hårda klumpar i sockret.
IMG_1051 (Custom)
2. När allt har smält tillsätter du 1 tsk smör och rör om.
3. Stäng av värmen på plattan och häll i popcornen i stekpannan och tillsätt 1 tsk smör och lite salt.
4. Blanda väl och lägg sedan upp popcornen på en plåt med bakplåtspapper så att de torkar lite.

IMG_1053 (Custom) IMG_1064 (Custom)

pop2 popcorn

Papperskartongerna som framkallar biokänsla är inköpta på Lagerhaus.

IMG_1085 (Custom) IMG_1117 (Custom)

Lämna ett svar