Idag har solen värmt oss nästan hela dagen men om man är småbarnsförälder börjar dagen ibland redan innan solen går upp! Så tidigt i förmiddags stod en plåt med mazarincupcakes i ugnen. Men det låter mer än vad det är, för det är bara att ta fram ingredienserna och vispa ihop dem med en elvisp och simsalabim så har du en urgod smet att klicka i muffinsformar! Jag har länge gått och velat dekorera cupcakes med en regnbåge som jag spanat in på nätet, och i morse när jag vaknade kände jag att idag var dagen då det skulle ske. Annars brukar jag bara strö lite flagad mandel över mazarincupcakesen innan gräddning, smaskens det med!
Mazarincupcakes, 10 st normalstora
125 g rumsvarmt smör
1,5 dl socker
150 g mandelmassa
2 st ägg
1 dl vetemjöl
Dekorering:
Vispgrädde
Blå hushållsfärg
Godisremmar
1. Sätt ugnen på 175 grader och ställ 10-12 muffinsformar på en muffinsplåt.
2. Riv mandelmassan grovt och vispa det med sockret med hjälp av en elvisp.
3. Fortsätt att vispa ned det rumsvarma smöret lite i taget.
4. Vispa även i ett ägg i taget.
5. Vänd ned mjölet och rör till en jämn smet.
6. Klicka ut smeten i muffinsformarna. Fyll ca 4/5 av formen då de inte reser sig nämnvärt. (Om man inte vill dekorera med en regnbåge kan man bara strö över lite flagad mandel innan muffinsen skall gräddas, blir supergott!).
7. Grädda i 175 grader i 15-20 min. Låt cupcakesen kallna helt på plåten.
Â
8. Vispa grädden och rör ned hushållsfärg tills du har en himmelsblå färg.
9. Bred ett lager blå grädde på muffinsen.
10. Klipp 5 6 st godisremmar på mitten.
11. Vispa lite grädde som inte färgas, och spritsa två små moln på muffinsen.
12. Sätt en halv godisrem som en regnbåge mellan molntussarna.
 Â