Pannkaksmuffins

Häromdagen fick jag höras talas om pannkaksmuffins och blev eld och lågor! Pannkaka och muffins i samma bakverk låter ju underbart. Det visade sig vara ungefär som små ugnspannkakor som gräddas direkt i en smörad muffinsplåt och man kan förstås stoppa i lite vad man vill såsom äpple och kanel, baconbitar eller som jag provade; Nutella. Det blev mumsfilibabba och absolut något vi kommer att göra igen! Det passade dessutom extra bra idag som lite brunch när hela familjen är lite småsnuviga och behövde piggas upp med något gott.

Pannkaksmuffins, 15-20 st

3 dl vetemjöl
0,5 tsk salt
2 tsk vaniljsocker
5 dl mjölk
4 st ägg

Nutella

1. Smöra en eller två muffinsplåtar beroende på hur många muffins varje plåt rymmer.
2. Blanda de torra varorna i en bunke och tillsätt lite mjölk i taget.
3. Blanda i 3 st ägg, ett i taget.
4. Separera det sista ägget och rör i gulan.
5. Vispa den sista vitan till skum och vänd ned i smeten.
6. Fyll muffinsplåtens hål till ca 3/4 och klicka ev. i en tsk Nutella (annars är de goda som de är med lite grädde och sylt till).
IMG_9142 (Custom)
7. Grädda på galler mitt i ugnen ca 15 min på 225 grader. De kommer att resa sig snyggt i ugnen som en sufflé men sjunker ihop något när de tagits ut ur ugnen.
IMG_9074 (Custom) IMG_9079 (Custom)      IMG_9121 (Custom) IMG_9106 (Custom)

2 reaktion på “Pannkaksmuffins

  1. Gabriella

    Hej! Jag försökte mig på dessa muffins men mina hänger inte ihop. Nutellan åker ut och torkar och det blir bara en stor luftbubbla av det hela. Vad gör jag för fel?

  2. karin Inläggsförfattare

    Hej Gabriella, vad konstigt det låter med dina pannkaksmuffins! använder du en muffinsplåt? Prova att lägga i lite smet, sedan en klick Nutella och sist lite smet igen. Jag har gjort receptet flera gånger och det har blivit bra så jag tror inte att det är något tokigt i receptet. Kanske hade du bara otur 😉 Hoppas du vågar prova igen! Kram Karin

Lämna ett svar