Man tar det man har!

Igår såg jag att jag hade en burk Smetana som precis höll på att passera bäst-före-datumet, och när jag var nere i matkällaren för att hämta tacoplattor till fredagsmiddagen skymtade jag en burk ananas bakom annat jox. Då kopplade min hjärna ihop dessa två sammanträffanden och plötsligt stod jag i köket och överraskade familjen med ananaspaj till efterrätt. Egentligen skall det ju vara crème fraiche i receptet men det blev minst lika bra med Smetana. Pajen åt vi till några parti med memory till sonens (och min!) stora glädje, länge leve sällskapsspelen!

Ananaspaj, 8 småpajer eller en stor

Pajdeg:
150 g smör
1 dl socker
3 dl mjöl
1 tsk bakpulver

Fyllning:
400 g krossad ananas
1 st ägg
0,5 dl socker
2 tsk vaniljsocker
2 dl crème fraiche (eller smetana som jag använde och resultatet blev lika bra!)

IMG_8986 (Custom)

1. Smält smöret och blanda ned mjöl och bakpulver till en lös deg.
2. Smöra ugnsformarna och tryck ut degen i dem.
3. Vispa snabbt ihop ingredienserna till fyllningen och klicka i ugnsformarna.
IMG_8989 (Custom) IMG_8991 (Custom)
4. Grädda på galler i 175 grader i ca 20-30 min tills pajen börjar få lite färg.
5. Servera gärna med grädde till.
IMG_9009 (Custom) IMG_9015 (Custom)  IMG_9028 (Custom)

Lämna ett svar