Fräsch avslutning på påsken

Den här citrussalladen är en av min mammas absoluta favoriter i dessertväg! Det var dessutom efterrätt som serverades på vårt bröllop vilket gör att den ligger mig särskilt varmt om hjärtat. Den är vacker, den är fräsch och den är god!

Citrussallad, 4 portioner

1,5 dl vatten
1 dl socker
2 st kanelstänger
2 st röda grapefrukter
6 st apelsiner (går även bra att byta ut någon mot blodapelsin för att få ytterligare färg i salladen)

Vispgrädde
Malen kanel

1. Skär citrusen i klyftor med skalet på. Skär sedan bort skalet med en vass kniv så att även det vita försvinner på dem. Lägg allt i en stor skål.
IMG_7920 (Custom)
2. Koka upp vatten, socker och kanelstängerna.
3. Låt sockerlagen kallna helt innan den hälls över citrusen.
IMG_7943 (Custom) IMG_7944 (Custom)
4. Låt gärna stå över natten för att citrusen skall marinera sig ordentligt i kanel- och sockerlagen.
5. Servera salladen med en klick grädde som vispats och smaksatts med lite malen kanel.
IMG_7995 (Custom) IMG_8011 (Custom)

Lämna ett svar