Polkagrisens dag!

Påskdagen visade sig från sin bästa sida och vi har haft en fantastisk grillkväll med grannarna tillika goda vännerna med barn. Efter grillmat i solgasset på altanen blev efterrätten i form av en glasstårta mycket uppskattad! Då det är polkagrisens dag idag krossades en påse polkagrisar i glassen och tillsammans med maränger och choklad blev det en knastrig och god glass. Här är receptet!

Glasstårta med polkagris och choklad, en springform

5 dl vaniljvisp
100 g Marabou mjölkchoklad
1 st dubbeldajm
1 påse maränger
1 påse polkagrisar

Jordgubbar att dekorera med

1. Hacka chokladen grovt.
2. Krossa polkagrisarna med en mortel direkt i påsen.
IMG_8081 (Custom)  IMG_8086 (Custom)
3. Vispa vaniljvispen fluffig och blanda i alla övriga ingredienser.
4. Häll i en springform med löstagbar kant och ställ i frysen i minst 4 timmar.
5. Ta ut glassen och dekorera den med skivade jordgubbar precis innan servering.
IMG_8199 (Custom)  IMG_8222 (Custom)
DSC_0539 (Custom) Den här fina bilden tog min vän Mikael med sitt nya objektiv på sin kamera. Nu vet jag vad jag skall önska mig till mors dag!

Lämna ett svar