Igår bakade jag med min hemmagjorda körsbärssylt och det blev riktigt gott! Jag fick inspiration från Lindas bakskola där man gjorde en kaka i brödform men jag använde mig av ett recept som jag brukar göra i långpanna annars. Om man vill göra den här kakan i en långpanna (20×30 cm) rekommenderar jag att dubbla satsen nedan. Det är verkligen en snabb kaka att slänga ihop och jag har nog aldrig misslyckats med den, det är med andra ord ett säkert kort till fikat.
Körsbärskaka, 1 brödform
125 g smör
2 ½ dl socker
2 st ägg
2 1/4 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
Valfri sylt eller bär, jag hade hemmagjord körsbärssylt
Rostade mandelspån
1. Smält smöret och ta av grytan från plattan.
2. Rör i sockret och ett ägg i taget.
3. Sikta ned mjöl och vaniljsocker och rör slätt.
4. Lägg ett bakplåtspapper i botten på en brödform och häll smeten i formen.
5. Klicka ut lite sylt eller strö över färska/frysta bär.
Â
6. Strö över lite mandelspån.
7. Grädda mitt i ugnen i 175 grader i ca 30 min tills kakan fått färg.
8. Låt kakan svalna i formen och skär sedan i lagom stora bitar.       Â
Det första min man sa när han provsmakade kakan var: Å…h vilken god sylt 🙂 Och visst blev den sådär mör och saftig som den brukar bli i långpannan!
Vilken fin och inspirerande blogg du har !
Tack för recepten du delar med dig av. Får nog ta och baka en kaka till kaffet i kväll.
Kram Erika
Hej Erika! Vad roligt att du inspireras av min blogg 🙂 Hoppas att du hittar någon kaka som faller dig i smaken! Kram Karin