Jag och rulltårtor går som bekant inte ihop, och på nationaldagen gjorde jag mig på ett försök men kommer fram till samma resultat, varför jag nu går runt problemet med att göra en drömrulltårta och istället gör en drömtårta utan rullande! För det är ju så gott! Jag pudrade lite florsocker på toppen men tyckte att det såg lite futtigt ut, så varför inte blanda gott med gott och kröna tårtan med några skumbollar med kokos på? 😉
Summan av kardemumma: en riktigt saftig och god drömtårta utan rullande, hurra!
Drömtårta, en springofrm
2 st ägg
3 dl socker
3 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
2 msk kakao
50 g smör
1,5 dl vatten
Smörkräm:
150 g rumsvarmt smör
1,5 dl florsocker
1 äggula
1 msk vaniljsocker
Garnering:
Flerosocker och skumbollar.
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Lägg bakplåtspapper i botten på en springform och smöra och bröa den.
3. Vispa ägg och socker pösigt.
4. Blanda de torra varorna och rör ned i smeten.
5. Smält samman smöret och vattnet och låt koka upp. Ta direkt från värmen och häll i smeten. Rör slätt.
6. Häll smeten i formen och grädda längst ned i ugnen i ca 30 min eller tills kakan börjar släppa i kanterna och inte känns kladdig om man provar med en sticka i mitten av kakan.
Â
7. Låt kakan kallna helt innan du delar den en gång som en tårtbotten (så du har 2 bottnar).
8. Vispa samman smör, florsocker och vaniljsocker med en elvisp. Vispa till sist i äggulan.
9. Bred smörkrämen på den understa bottnen och lägg den andra bottnen ovanpå.
Â
10. Pudra över florsocker och toppa med några skumbollar eller något annat du gillar.    Â
Det går bra att frysa både tårtan och skumbollarna!
Vilken festlig idé. Barnsligt gott!