Igår bjöd vi hem grannarna på knäckebrödsmellanmål. Till oss vuxna blev det fröknäckebröd enligt receptet nedan, medans barnen fick köpeknäckebröd och smörgåsrån. Det här fröknäcket är gjort på majsmjöl och är därför helt glutenfritt. Trevligt och nyttigt på samma gång!
Fröknäckebröd, ca 20 st
2 dl majsmjöl
1 dl solroskärnor
½ dl krossat linfrö
1 dl sesamfrön
1 tsk salt
½ dl rapsolja
2 ½ dl kokhett vatten
1. Blanda de torra ingredienserna i en stor skål.
Â
2. Tillsätt olja och det kokheta vattnet, rör slätt.
3. Klicka ut smeten på en bakplåtsklädd plåt.
4. Lägg plastfolie eller ett bakplåtspapper ovanpå smeten och kavla slätt.
Â
5. Strö över lite flingsalt och grädda i 150 grader i 50 min. Låt svalna i ugnen med luckan på glänt. Bryt det i lagom stora bitar och förvara i tättslutande burk.
 Â