Har ni varit ute i blåbärsskogen ännu? Om inte får ni passa på nu innan det är för sent! Vi plockade lite igår som idag blev till en underbart god och spröd paj efter ett recept som min vän Johanna bjudit på flera gånger. Spana in detta och fler godsaker på hennes blogg Johanna virkar och bakar. Enklare än såhär blir det inte, mycket nöje!
Paj à la Johanna
100 g smör
1 dl socker
2,5 dl vetemjöl
250 g bär
1. Blanda mjöl och socker i en bunke.
2. Tärna i smöret och nyp ihop till små degklumpar.
3. Häll de färska eller frysta bären i en ugnsform och strö över degklumparna.
Â
4. Grädda i 200 grader i ca 20 min tills degen är gyllenbrun.
Jag serverade den ljuvliga pajen med vispad grädde uppblandat med vaniljsås.
Ã…h gott det ser ut! Denna paj ska testas ikväll på mitt dinner party 🙂
Hej Rebecca, vad trevligt det låter med dinner party 🙂 Den här pajen brukar falla de flesta i smaken så lycka till! Kram Karin