Tobleronesnittar

I helgen var hela familjen på The Reef i Fredrikshamn och plaskade så länge vi vågade innan det började växa simhud mellan tårna! Tyvärr hittade vi inget klassiskt danskt bageri men åt gott av andra läckerheter både på båten och hotellet. Som vanligt kan jag inte gå i en matvarubutik och inte heller Taxfree-shopen utan att tänka på vad man skulle kunna baka med de olika varorna 😉 så när jag gick förbi Tobleronehyllan tänkte jag att det var länge sedan jag gjorde snittkakor och då slank det snabbt ned en vit Toblerone...

Tobleronesnittar, ca 20-25 st

100 g smör
1 dl råsocker
1 msk vaniljsocker
2 msk ljus sirap
2 ½ dl mjöl
½ tsk bikarbonat
1 nypa salt
100 g Toblerone

img_0542-custom
1. Blanda smör, socker, vaniljsocker och sirap i matberedaren eller med en elvisp (använder du en elvisp bör du dela smöret i mindre bitar först).
2. Blanda mjölet med bikarbonat och salt och tillsätt det sedan till smörblandningen.
3. När du nästan har en färdig deg tillsätter du grovhackad Toblerone och bäst använder du dina nytvättade händer för att forma två längder på en plåt. Platta till dem något med en gaffel om du vill ha lite mönster.
img_0552-custom
4. Grädda mitt i ugnen i 175 grader i ca 12-15 min. Kakorna stelnar ytterligare på plåten när de tagits ut.
img_0574-custom
5. Skär snittar av längderna medans den fortfarande är varm, men låt den svalna några minuter först. Använd en vass kniv och torka av den emellanåt för att få en fin yta.

Jag unnande mig ett så fint höstljus på ICA i förra veckan. Det doftar vilda bär och skimrar så rogivande när man äntligen får sjunka ned i soffan efter en lång dag som gått i ett…och så tar man sig en liten kaka…
img_0614-custom img_0615-custom
img_0616-custom  img_0577-custom

Lämna ett svar