Pepparkaksrulltårta med lingongrädde

Nu har jag satt mig i soffan och känner mig så nöjd över att ha tagit mig iväg på Friskis & Svettis efter jobb, hämtning på dagis, matlagning och utelek! Lösningen är väl att man inte ska sätta sig till ro förrän allt är avprickat, för DÅ… kommer man aldrig upp igen 😉 Men nu kommer det dåliga samvetet att inte hinna med bloggen! och även om jag bakat lite det senaste så har jag inte varit nöjd med bilderna och presentationen av bakverket. Jag tror helt enkelt jag får dra ner lite på ambitionsnivån och låta inläggen dugga lite mer sällan, men med samma kvalité! Tur att jag har ett recept från i somras som jag glömde av att publicera, nämligen en kryddig pepparkaksrulltårta med lingongrädde. Jag tränar på mina rulltårtor och jag tycker faktiskt att jag blivit lite bättre, yay!

Pepparkaksrulltårta med lingongrädde

3 st ägg
1 ½ dl socker
2 msk pepparkakskrydda
1 nypa salt
2 dl mjöl
½ tsk bikarbonat
2 msk fil eller gräddfil

Fyllning:
2 dl grädde
50 g färskost
1 dl lingonsylt

1. Blanda de torra varorna för sig.
2. Vispa ägg och socker riktigt poröst.
3. Vänd ned de torra varorna och tillsätt filmjölk eller mjölk.
4. Häll smeten i en långpanna eller plåt som är klädd med bakplåtspapper, smeten skall bredas ut över hela plåten så att den blir tunn.
5. Grädda mitt i ugnen i 225 grader i 5 min.
6. Stjälp upp kakan på ett annat bakplåtspapper som sockrats och ta försiktigt bort bottenpappret. Ev. kan man ta lite kallt vatten på pappret för att det skall lossna bättre.
7. Rulla ihop till en rulltårta medans den är varm med pappret emellan. Låt svalan så.
IMG_1295 (Custom)
8. Blanda försiktigt ned färskosten i den vispade grädden och rör ned lingonsylten. Bred fyllningen på rulltårtan och rulla sedan rullen från långsidan mot dig så att du kan hjälpa till med pappret för att forma en så tight rulle som möjligt.
IMG_1301 (Custom) IMG_1303 (Custom)
9. Låt rulltårtan vara i kylen någon timma innan den skärs i skivor eller frys in den i en plastpåse.

peppar IMG_1332 (Custom) IMG_1330 (Custom) IMG_1317 (Custom)

Lämna ett svar