Efter några dagar med envis huvudvärk börjar jag äntligen känna mig som människa igen! Därför passade jag på att baka något sådär lagom avancerat idag då lite jordgubbar behövde gå åt, nämligen en jordgubbskladdkaka. Den blev verkligen makalöst god, trots att det bara är en liten twist mot den vanliga kladdkakan så smakade den verkligen sommar! Så har du ett gäng jordgubbar över där hemma så vet du vad du kan bjuda på till fredagsmyset eller grillkvällen 🙂
Jordgubbskladdkaka
100 g smält smör
3 dl socker
2 st ägg
1 ½ dl  mjöl
1 nypa salt
2 tsk vaniljsocker
4 msk kakao
Skivade färska jordgubbar
Servera med grädde och ev. mer färska jordgubbar
1. Smält smöret i en kastrull och ta av från värmen.
2. Rör i sockret och ett ägg i taget.
3. Tillsätt de torra varorna och rör slätt.
4. Smöra och bröa en form och häll smeten i formen.
5. Skiva lite färska jordgubbar och lägg ovanpå kakan innan den gräddas mitt i ugnen i 175 grader i ca 25-30 min.
Â
Låt kakan svalna och sedan stå en stund i kylskåpet innan den serveras med en klick grädde.
 Â