Hej alla fina! En långhelg börjar gå mot sitt slut och vi har hunnit med en hel del. Både lite hemmafixande, minisemester på camping i Varberg och god mat med vänner. Bakningen har fått stå tillbaka lite så imorgon får det nog bli lite nybakat. Men jag gjorde en riktigt saftig och god banan- och chokladkaka förra veckan som jag inte hunnit dela med mig av. Så har du några trista bananer liggande vet du vad du ska göra nu 😉
Â
Banan- och chokladkaka, en brödform
125 g rumsvarmt smör
2 dl socker
2 st ägg
2 st bananer
2 msk het mjölk
1 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
3 3/4 dl mjöl
1 nypa salt
75 g choklad
1. Vispa smör och sockret pösigt.
2. Vispa i ett ägg i taget.
3. Mosa bananerna och rör i dem.
4. Värm mjölken i mikron och rör i bikarbonaten (ska svälla upp lite så använd ett högt glas). Häll det i smeten.
5. Blanda till sist mjöl, salt, hackad choklad/chokladknappar och bakpulver och vänd ned i smeten.
6. Häll smeten i en avlång brödform klädd med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen i 175 grader i ca 25-30 min.
Â
Låt kakan svalna lite i formen innan den stjälps upp på ett fat. Pudra över lite florsocker innan servering. Avnjut gärna kakan ljummen tillsammans med någon du tycker om :). Jag har även gjort dessa som muffins med banana-skids fluff, såååå goda! det receptet hittar du här.
Â
Â