Ananas- och kokoskakor

Hallå där! Nu inleder vi påskveckan med en fräsch ananas- och kokoskaka i fina blomformar (köpta på Balders hages webshop. ) Det är som en saftig sockerkaka men smaksatt med ananas och kokos som variation.
ananas IMG_6109 (Custom)

Jag vill också dela med mig av min fina vän Johannas underbara virkarbete som hon förärat mig med i födelsedagspresent, nämligen denna ljuvliga jordgubbstårte-väska! Jag önskade mig en väska med baktema och efter några dagar hade hon resultatet färdigt, såå nöjd!
IMG_6177 (Custom) IMG_6172 (Custom)
Gå gärna in på hennes blogg Johanna virkar och bakar, och ta del av fler fina virkalster! Jag håller mig nog till bakningen som jag förstår mig på bättre 😉

Ananas- och kokoskakor, 6 st modell större

50 g smält smör
1 ägg
1 dl socker
½ tsk bakpulver
1 ½ dl mjöl
½ dl kokos
½ dl ananasjuice (spad från burken)
1 dl krossad ananas

1. Smöra och bröa formarna (eller använd vanliga muffinsformar och en muffinsplåt).
IMG_6105 (Custom)
2. Vispa ägg och socker poröst.
3. Blanda mjöl, bakpulver och kokos för sig och vänd sedan ned det i äggsmeten.
4. Smält smöret och tillsätt det tillsammans med krossad eller hackad (om du har ringar) ananas samt ananasjuicen. Rör slätt.
5. Klicka ut smeten i formarna och grädda mitt i ugnen i 175 grader i ca 15-20 min. Om du använder mindre formar, typ muffinsformar, så får du minska antalet minuter i ugnen (börja då med 10 min och håll sedan koll).
IMG_6107 (Custom) IMG_6110 (Custom)

Servera dem gärna med lite vispad grädde och ananasbitar, och vill du påska till det lite mer så dekorera med favoritäggen 😉
IMG_6154 (Custom) IMG_6150 (Custom)
IMG_6126 (Custom) IMG_6147 (Custom)

De söta ljuslyktorna med tulpanmönster har också Johanna virkat och tupptallrikarna köpte jag på Ullared för flera år sedan och de åker fram även när det inte är påsk då jag är så förtjust i dem 🙂
IMG_6165 (Custom) IMG_6151 (Custom)  IMG_6148 (Custom) IMG_6127 (Custom)

Lämna ett svar