God afton! I helgen har vi haft lite släktkalas för sonen och som ett tilltugg till en mustig fläskfilégratäng serverade jag hembakta kex med en bit brieost på. Alltså de blev bara så frasiga och goda att det hade räckt som ensamrätt om ni frågar mig! 😉 De gick på ett kick att göra och man rör ihop allt i en kastrull på spisen. Prova ni med!Â
Havre- och sesamkex till ostbrickan
150 g smält smör
3/4 dl mjölk
3 dl mjöl
3 dl havregryn
½ tsk salt
1 tsk strösocker
3Â msk sesamfrön
1 tsk bakpulver
1. Smält smöret tillsammans med mjölken i en stor gryta.
2. Blanda de torra varorna och rör ner det i smörblandningen så att du får en ganska fast deg.
3. Lägg degen på en bakplåtsklädd plåt och lägg ytterligare ett bakplåtspapper ovanpå det. Kavla ut degen så att det täcker hela plåten.
4. Om man vill kan man även kavla lite med en kruskavel det sista.
Â
5. Använd en kniv eller en degsporre för att dela upp degen i 7×5 rutor.
6. Grädda mitt i ugnen i 200 grader i ca 10 min eller tills de har fått lite gyllene färg. Låt svalna på plåten.
Dessa frasiga och lite möra kex smakade underbart med en bit brieost och en skiva tomat! Jag serverade dessa som ett tilltugg till en härlig fläskfilégratäng under helgens kalas och de uppskattades verkligen.
Pingback: Har han en poäng? | Granntanten
Pingback: Har han en poäng? | Granntanten