New york blueberry cheese cake

God eftermiddag! Idag vill jag dela med mig både av ett recept OCH ett tips på en underhållande serie om ni mot allt förmodan missat att se den! De både tipsen har dock en gemensam nämnare, nämligen New York som är ett av mina drömresmål i livet. Tänk att få känna storstadspulsen och besöka alla kända platser man bara sett på film. Självklart skulle jag även vilja besöka några av de omtalade konditiorierna såsom Magnolia Bakery och Cake boss Cafe. Samtidigt måste jag nog inse att det verkliga livet i New York inte ter sig som i tv-serien serien ”Sex and the City” som är en av mina absoluta favoritserier, där ständiga taxiresor, glammiga klänningar och höga klackar är vardagsmat. Men tills jag varit där och sett det med egna ögon kommer jag förnöjsamt att stanna kvar i min New York-illusion samtidigt som jag avnjuter en New York blueberry cheesecake…

IMG_1710 (Custom) IMG_1643 (Custom)

Det här receptet hittade jag på en amerikansk websida och då de använder sig av andra måttenheter i USA kan jag passa på att tipsa om denna sida där man lätt omvandlar Amerikanska mått till svenska. Ha en fin söndag!

New York blueberry cheesecake, en form à 20 x 20 cm

240 g chocolate chip cookies
65 g smör
500 g philadelphiaost
1 3/4 dl socker
1 msk vaniljsocker
1 3/4 dl grädde
2 st ägg
250 g blåbär

1. Krossa chocolate chip cookiesen i en mixer och tillsätt det smälta smöret.
IMG_1528 (Custom) IMG_1550 (Custom)
2. Klä en form, ca 20 x 20 cm eller något större, med bakplåtspapper och tryck ut kaksmulorna i botten (ev. kan man förgrädda bottnen i 175 grader i 5-10 min).
IMG_1556 (Custom)
3. Vispa samman vaniljsocker, socker och philadelphiaosten i en stor skål.
4. Tillsätt osten, grädden och äggen och vispa fluffigt.
5. Häll smeten över kakbottnen och strö över blåbären. Jag sparade några blåbär för att lägga på efter att kakan varit ca 25 min i ugnen för att de inte skulle försvinna ner i smeten.
IMG_1545 (Custom) IMG_1567 (Custom)
6. Grädda mitt i ugnen i 175 grader i ca 45-50 min eller tills kakan stelnat och fått lite färg i kanterna.
7. Låt kakan stå ca 20 min i eftervärmen i ugnen och låt den sedan kallna helt innan den avnjuts.
IMG_1572 (Custom) IMG_1603 (Custom)

De inspirerande New York-dekorationerna är köpta på Leilas General Store.

IMG_1703 (Custom) IMG_1655 (Custom)     IMG_1628 (Custom) IMG_1705 (Custom)

 

http://www.leila.se/husmorstips/omvandlingstabell/index1,108.htm

 

Lämna ett svar