Halloween cake pops

Nu har man börjat inse att hösten är här, och i morse blev jag till och med sugen på lite snö! Ni vet den där sakta fallande snön som dämpar ljudet från bilarna och lyser upp i vintermörkret. Sakta i backarna! tänker ni nu, och jag håller med. Vi stannar lite i höstrusket och försöker anpassa oss till tidigare kvällar och lite tröttare morgnar. Något som piggade upp mig igår var att få göra dessa underbara cake pops i form av pumpor!

Halloween cake pops, ca 15 st

300 g mjuk kaka (jag hade kanterna från när jag bakade kärleksmums och som legat i frysen)
30-50 g philadelphiaost (då min kaka hade lite glasyr i sig valde jag den mindre mängden ost)

Candy melts i färgerna grönt och orange
Rapsolja eller annan neutral olja
IMG_9691 (Custom)

Cape pops pinnar

1. Blanda den mjuka kakan med philadelphiaosten.
IMG_9623 (Custom)
2. Rulla smeten till ca 15 bollar och lät dem stå i kylskåpet en liten stund.
IMG_9676 (Custom)
3. Gör ränder likt en pumpa längs med bollarna (jag gjorde lite för smala ränder som tyvärr inte kom fram så bra efter att de doppats i chokladen, så var inte för mesiga när ni gör ränderna!).
IMG_9682 (Custom)
4. Smält lite av den gröna candy meltsen tillsammans med lite neutral olja i mikron. Rör lite emellanåt tills du har en slät  blandning. Då detta skall användas till att få pinnen att fastna i pumpan skall den inte vara alltför lös.
5. Doppa en pinne i chokladen och tryck sedan ned den i en pumpa. Gör så med alla pumporna och låt dem sedan stå i kylskåpet minst 30 min innan du fortsätter.
IMG_9727 (Custom) IMG_9734 (Custom)
6. Smält lite av den orangea candy meltsen i ett högt glas tillsammans med lite olja. Rör emellanåt tills du har en slät blandning lagom lös för att doppa ned pumporna och låta chokladen rinna av lite. Jag slarvade lite med att röra den slät och fick doppa mina två gånger (med en liten stund i kylen emellan omgångarna) för att få en fin yta på dem. Ni ser skillnaden efter första och andra doppningen på bilderna nedan.
IMG_9742 (Custom) IMG_9749 (Custom)
7. Låt pumporna stå i kylskåpet tills de stelnat innan man slutligen värmer lite mer grön candy melts och använder en fin tyll för att spritsa lite gröna kvistar på pumporna.
IMG_9764 (Custom)

Sonen har sedan i augusti frågat efter förra årets pumpalykta som han älskade att tända på kvällen och mysa till. Vi lovade att när det var oktober, då kan vi ta fram den. Och vips så var det oktober och pumpalyktan är här! Sonen är nöjd och vi myser med lyktan tänd.

pumpa IMG_9780 (Custom) IMG_9776 (Custom) IMG_9782 (Custom)

Såhär blev dem tillslut, bättre än jag trodde! Om man inte har någon mjuk kaka över kan man t ex göra vanliga chokladbollar som grund.

IMG_9922 (Custom) IMG_9932 (Custom)  IMG_9939 (Custom) IMG_9940 (Custom)

 

Lämna ett svar