Bak- och chokladmässan

Nu vill jag gärna dela med mig av lite av allt jag såg och upplevde på Bak- och chokladmässan på Stockholmsmässan i Å„lvsjö! Jag hade aldrig varit där tidigare så mina förväntningar var varken höga eller låga, och det visade sig att man även fick tillgång till den samtidigt pågående Hem- och villamässan vilket var ett stort plus då chokladmässan i sig inte är så stor. Men mycket gott fanns det att smaka på! Att fotografera allt gick förstås inte, men förhoppningsvis känner ni er manade att åka dit själva nästa år 🙂 Titta och njut!
IMG_9193 (Custom) IMG_9198 (Custom)

Det första man möttes av i hallen var några stora chokladfontäner med ljuvlig choklad rinnandes utmed kanterna! Det fanns både vit och mörk choklad men också med smak av apelsin och lime. På små tandpetare satt det godis såsom skumbananer, kolor och marshmallows som man kunde doppa i fontänen. Behöver jag säga att detta var en av de populäraste ställena på mässan…
bak2 IMG_9208 (Custom)
bak3 bak1

Å…re chokladfabrik stoltserade men en hel vägg fylld av olika smaksättningar på sin choklad! Tre stycken fick följa med mig hem; kardemummatryffel, blåbärstryffel och ljus choklad med smak av salta mandlar. Det blir fina presenter när man går bort.
IMG_9244 (Custom) IMG_9252 (Custom)

Kreativiteten var det verkligen inget fel på bland chokladfolket. Jag tittade så ögonen värkte men jag tror ändå inte att jag hann och se alla små detaljer.
IMG_9213 (Custom) IMG_9217 (Custom)
IMG_9228 (Custom) IMG_9230 (Custom)
IMG_9218 (Custom) IMG_9274 (Custom)
IMG_9273 (Custom) IMG_9340 (Custom)
bak11 IMG_9343 (Custom)

Lakrits är fortfarande inne, det märktes tydligt på mässans innehåll. Här fastnade jag vid en monter som bjöd på både söt och salt lakrits, och några ljuvliga lakritskulor omgivna av choklad. En sådan burk fick också åka med mig hem!
IMG_9237 (Custom) IMG_9243 (Custom)

Tidningen hembakat fanns på plats och man kunde bland annat köpa gamla tidningsnummer till bra pris.
IMG_9322 (Custom) IMG_9325 (Custom)

Då jag passade på att gå ett varv på hem- och villamässan bredvid lyckades jag även träffa en av mina stora inspiratörer, nämligen självaste Leila Lindholm som stod i sin monter fylld med läckra saker från Leilas general store. Jag fick mig en kram och hon ställde gärna upp på kort, fick också tackat henne för all inspiration hon ger och att hon är en duktig företagskvinna. Dagen innan mässan besökte jag även hennes fysiska butik i Mood-gallerian i Stockholm. Wow vad mycket fint!
IMG_9356 (Custom) IMG_9445 (Custom)
20141003_163517 (Custom) 20141003_164358 (Custom)
leila1 leila2

I Delicatos monter kunde man förutom att köpa små lådor med deras kakor även få några vykort med budskap värda att uppmärksammas 😉
IMG_9253 (Custom) IMG_9450 (Custom)

Sköljstation fick mig först att tänka på tandläkaren men då jag förstod att det innebar gratis vatten var jag inte sen att släcka törsten efter all choklad!
IMG_9310 (Custom)

I baklabbet kunde man få vara med och baka med proffsen eller lära sig mer om choklad eller andra detaljer kring bakning såsom dekorationer.
bak9 IMG_9316 (Custom)

Becca design hade en monter med underbara smycken i form av godis och bakverk! Jag kunde inte slita mig från en donut-ring och ett halsband i form av en lakrtiscupcake, så dessa får bli en tidig julklapp till mig själv 😉
bak6 bak7 IMG_9303 (Custom) IMG_9493 (Custom)

Då det var kanelbullens dag bjöd man på nybakade kanelbullar. Och i en annan monter bakades det för fullt, just då glutenfria bullar.
bak5  IMG_9328 (Custom)

Arla bjöd på kladdkaka med grädde medans de unga deltagarna i ”Kladdkakeracet” tävlade om att baka den godaste kladdkakan. Vann gjorde en 14-årig tjej som bakade en kladdkaka med marängsvisstopping, receptet hittar du här.
bak4 IMG_9271 (Custom)

Å„ntligen fick jag chansen att smaka på en ny grej jag länge varit nyfiken på: Bubbies! Bakverket består av gräddglass omgiven av sötad rispasta (även kallad mochi) som smaksatts. Jag valde en choklad- och vaniljbubbie och jag som har lite svårt att bita i glass måste säga att det var en speciell sak att sätta tänderna i. Rispastan var lite seg men glassen var fantastisk god! En erfarenhet rikare är man i alla fall 🙂
bak10 IMG_9338 (Custom)

Ja detta gott folk var lite av allt som jag upplevde på mässan, tack för att ni tittade in till min blogg och hjärtligt välkomna tillbaka!

 

 

2 reaktion på “Bak- och chokladmässan

Lämna ett svar