Ingefärspäron med turbosnabb vaniljglass

När jag i veckan skulle ta kort på några underbara ingefärspäron tyckte jag att träet i sandlådan var en vacker plats att fota på, och dessutom låg kvällssolen på i precis rätt läge. Jag fick då sällskap av min 4-årige son som förstås också vill baka något som vi kunde ta kort på. Så han satte igång med en stor sandtårta och förklarade tålmodigt för mig att det måste dekoreras mera innan det är färdigt för fotografering, ”för det måste ju vara snyggt när man tar kort mamma!”. Ja, han har visst snappat upp lite om hur man bakbloggar 😉
wille IMG_5454 (Custom)

En annan dag upptäckte jag att jag inte hade köpt färdigkokt kolasås på burk (karamelliserad mjölk) som jag hade tänkt att ha i ett bakexperiment, utan insåg att jag hade köpt sötad kondenserad mjölk istället, alltså sådan man skall koka ihop till en kolasås. Men nu hade jag redan öppnat burken och då fick jag väl göra något med den tänkte jag. Då kom jag ihåg att jag sett ett busenkelt recept på glass på denna fina bloggen där man skulle ha just sötad kondenserad mjölk. Jag gjorde då en stor sats glass på hela burken, men använde bara en liten del av glassen till ingefärspäronen, vad jag använde resten av glassen till kommer ni att bli varse här på bloggen inom kort…

IMG_5427 (Custom) IMG_5432 (Custom)

Ingefärspäron, 5 st

5 st små fast päron
Saft från en citron
En bit färsk ingefära, skalad och delad i några mindre bitar (jag hade totalt ca 6 cm)
3 dl socker
Vatten så det täcker päronen

1. Koka upp vatten, citronsaft, socker och ingefäran (skalad och delad i bitar).
2. Skala päronen och skär ev av en liten skiva i botten på varje päron så att de står stadigare.
3. Koka päronen mjuka, tar ca 20 min men beror förstås på storlek och hur fasta päronen är.
IMG_5465 (Custom) IMG_5467 (Custom)
4. Låt sedan päronen och lagen svalna innan allt hälls upp i en rengjord tättslutande burk.
5. Servera päronen med grädde eller den utsökta turbosnabba vaniljglassen som det finns recept på nedan.

Turbosnabb vaniljglass

5 dl vispgrädde
1 burk kondenserad mjölk (ej färdigkokt som ju heter karamelliserad)
Fröna från 1 vaniljstång

1. Skrapa ur fröna från vaniljstången och blanda med grädde och den sötade kondenserade mjölken.
2. Vispa allt till en fluffig konsistens och klicka upp i serveringsskålar eller i en stor skål beroende på hur du vill servera glassen. In i frysen i några timmar, klart!
IMG_5485 (Custom) IMG_5491 (Custom) IMG_5519 (Custom) IMG_5532 (Custom)

Detta mina damer och herrar, är en fantastisk efterrätt som man inte behöver skämmas för! De söta och lite kryddiga päronen bryts av med den lena och kalla vaniljglassen. Superbt!

IMG_5581 (Custom) IMG_5558 (Custom) IMG_5565 (Custom) IMG_5582 (Custom)

Lämna ett svar